אם מחפשים אז מוצאים – המדריך למציאת יועץ SEO מושלם

אני תמיד אוהב להזכיר לאנשים את הימים שבהם היינו יושבים על הרצפה משולבי רגליים ומחפשים ערכים רנדומליים ב״בריטניקה לנוער״ כדי להשלים עבודות לבית הספר. דאז, חיפוש מידע היה ממש כישור שהיינו צריכים לפתח. היום, כל מה שאנחנו צריכים זה לדעת איפה האותיות יושבות על המקלדת.

תוכן עניינים

מנועי חיפוש (בעיקר גוגל, בואו נודה באמת) נהיו הלחם והחמאה שלנו ביום יום ואין מצב שאנחנו מעבירים יום שלם בלי לפחות חיפוש אחד בגוגל. מה לאכול, איפה לשבת, לאן לצאת – אנחנו רוצים שמנוע החיפוש יכוון אותנו לעסקים ולמקומות הנכונים.

וכאן אנחנו מגיעים ל-SEO: מה זה SEO? מדובר בראשי תיבות של המילים: Search Engine Optimization, ובעברית: טיוב מנועי חיפוש.

המטרה של יועץ SEO היא להגדיל את החשיפה שלכם במנועי החיפוש על ידי התאמה של התכנים שלכם לשאלות שהלקוחות שלכם שואלים בדרך כלל. התחום הזה כולל עולם שלם של מושגים, וראשי תיבות וכלים טכנולוגיים – בקיצור, קל ללכת לאיבוד.

אבל אתם לא צריכים ללכת לגוגל ולחפש – אני כאן כדי לעזור לכם להבין מה תפקידו של איש SEO, איך ניגשים אליו ובמה צריך להתחשב כשבוחרים יועץ SEO. מוכנים? יצאנו לדרך!

קידום בגוגל – מה השאילתות שנשאלות, ובמה אתם צריכים להתרכז?

כשמדובר בקידום SEO בגוגל אנחנו צריכים להבין עיקרון אחד מאוד פשוט – כל עוד התשובה שאנחנו מספקים לשאילתה מספקת, הכניסות, הביקורים ודירוג האתר שלנו יעלה.

ההבדל הוא שאנחנו מדברים על שאילתה, ולא על שאלה. שאלה כוללת מבנה תחבירי הגיוני, מילות שאלה כמו למה או מתי ובדרך כלל היא מכוונת לתשובה אחת נכונה וספציפית. שאילתה לעומת זאת לא מחוייבת לעמוד בדרישות הבסיס האלה. בשורה התחתונה: לקוח נכנס לגוגל, מחפש ״יועץ SEO בתל אביב״ ומצפה למצוא ״תשובה״ מדויקת כמה שיותר לצרכים שלו.

כשמישהו ברחוב שואל אותנו שאלה אנחנו בדרך כלל מתחילים לחשוב ישירות על התשובה, עבודת SEO נכונה מתחשבת בתשובה רק בשלב השני. השלב הראשון? לזהות את השאילתות הנכונות.

לא תמיד לקוח שמחפש בית קפה יזין את המילים ״בית קפה״ בשורת החיפוש של גוגל, אבל זה לא אומר שזה לא סוג בית העסק שהוא מחפש. יועץ SEO מקצועי ידע לכוון אתכם לשאילתות הכדאיות ביותר בעבורכם על פי נפח חיפוש חודשי והקושי להשתלב בעמודי החיפוש הראשונים, בנוסף נהוג לשייך גם עמודי יעד לכל ביטוי שנרצה להתקדם בו ולוודא שעמוד היעד יענה על מה שהגולש ביקש למצוא, במידה ולא קיים עמוד יעד כזה הוא ידאג להקים ולקדם אחד כזה

. תהליך זה נקרא ״מחקר ביטויים״, על סמך הביטויים שמופיעים בשאילתות השונות, והוא נותן לכם את המפה להגעה אל היעד שלכם.

תוכן הוא הכל – קידום אורגני במנועי חיפוש

אז אחרי שהבנו איך התחום הזה עובד ברמה הבסיסית ומה המטרה שאנחנו רוצים להשיג דרכו, הגיע הזמן להבין מה הכלים שעומדים לרשותנו. כשמדובר בקידום SEO יש הפרדה מאוד ברורה בין החלק הטכני (Technical SEO) והחלק היותר ״קריאייטיבי״ של התחום (On-site SEO).

על החלק הטכני אין לי למה לפרט לכם יותר מדי במאמר זה, אבל יש על כך קטגוריה שלמה עם מדריכים בנושא Technical SEO, בגדול מדובר בכל המשימות שנוגעות לתקינות האתר, היכולת של גוגל לסרוק אותו ולהבין אותו – פעולות כמו תיקון קישורים, הפניות 301, יצירת הפניות חיצוניות, אופטימיזציית מהירות והתאמה למובייל – כל זה מתבצע מאחורי הקלעים של האתר שלכם, בקוד או בעיצוב חוויית המשתמש, הנה מאמר שימושי למתחילים בנושא שיפור יחס המרה באתר.

יועץ ה-SEO שלכם יעבור על האתר שלכם ויתקן תקלות שהוא נתקל בהן, ישפר את חוויית המשתמש וידאג שהעבודה המשותפת שלכם תוציא את התוצאות הטובות ביותר.

On-site SEO (עבודת קידום אורגני מבוססת משימות לשיפור תוכן ומבנה האתר), לעומת זאת, נופל תחת מטריית התוכן הגדולה של ה-SEO ולא דורש מכם הבנה גדולה יותר מאשר הבנת הנקרא.

קידום במנועי חיפוש מבוסס על ההתאמה בין מה שאתם אומרים לבין הביטויים שנמצאים בשאילתות רלוונטיות

איך מייצרים התאמה כזו? מעלים תוכן מוכוון מטרה, מדויק ורלוונטי.

לאחר יצירת מחקר הביטויים יועץ ה-SEO שלכם ימליץ על שינויים ויזואליים (בולטים לעין) ועל שינויים בקוד האתר – החל מהמבנה שלו דרך הפריזמה הטכנית ועד לכדי עמודי תוכן חדשים או מאמרים ייחודיים שיקפיצו אתכם בשאילתות חדשות ורלוונטיות יותר.

מה שאנחנו חייבים להבין הוא שבסופו של יום מי שמחליט על המיקום שלכם בעמודי החיפוש של גוגל הם גוגל בעצמם, יועץ SEO משמש כמעין עו״ד שמייצג אתכם והוא יעזור לכם לעמוד בסטנדרטים ובחוקים של מנועי החיפוש.

צריך להבין – מנועי החיפוש עוברים על האתר ובוחנים האם האתר שלכם עומד בסטדנרטים שלהם באמצעות פרמטרים לקידום שהם קבעו מראש עמידה בכמה שיותר פרמטרים (סט חוקים וסטנדרטים לאופן שבו אתר צריך להיות בנוי וכתוב) תקבע את מידת הרלוונטיות שלכם.

אחד הפרמטרים (החוקים) המרכזיים שלפיו גוגל מחליט האם האתר שלכם ראוי לקבל תוצאות בעמוד הראשון הוא התאמת התוכן לשאילתה ולציפיות המחפש, ככל שהתוכן שכתוב אצלכם רלוונטי יותר לשאלה ומשאיר את הלקוחות הפוטנציאליים באתר שלכם ליותר זמן – כך גוגל מבינים שאתם ״התשובה הנכונה״ לשאלה שממש עכשיו שאלו אותם, וכך הם יקדמו אתכם יותר בעתיד.

השקיעו בתוכן איכותי, וודאו שהוא מתכתב עם הביטויים הרצויים ותנו לגוגל לעשות את העבודה שלהם.

טוב, הבנו, אבל איך בוחרים יועץ SEO לעסק?

יועץ SEO מוצלח עובד באופן שטוף ורציף יחד אתכם, לומד באופן אקטיבי את התנהגות המשתמשים שלכם, מפתח אסטרטגיות פעולה ומממש אותן. בגלל שהעבודה נעשית באופן כל כך קרוב וקבוע – חשוב לדעת מה אנחנו מחפשים למצוא. שימו לב לנקודות הבאות:

• בסופו של יום, התהליך נעשה מול אדם אחד. חשוב שנוודא שמדובר באדם שמבין אותנו, שאנו מתחברים לגישה השיווקית שלו ומעל הכול – אדם שאנחנו מרגישים איתו בנוח וסומכים עליו.

• טווח העלויות של שירותי קידום האתרים הוא רחב מאוד. איש מקצוע שמכיר היטב את עולם העסקים לרוב יראה גמישות ויוכל להתאים מחיר לצרכים ולהיקף הפעילות שלך. עם זאת, בסופו של יום מדובר בעבודה הגובה שעות רבות ולכן, מחירים נמוכים מדי (פחות מ2,000 שקלים לחודש) הם פעמון אזהרה גדול שמעיד לא פעם על האיכות.

• חשוב שנברח כמו מאש מיועצים שמשחררים לאוויר הבטחות פומפוזיות. אף מומחה שיווקי לא יכול להבטיח לך להגיע לתוצאה הראשונה בגוגל או להכפיל את כמות הלידים שלך. יועץ צנוע שעושה את העבודה בביטחון יידע להציג בפניך נתונים בשטח ולהראות לך באיזה אופן באה לידי ביטוי ההצלחה.

• לבסוף, שקיפות היא ללא ספק שם המשחק. חשוב שנוודא שאיש המקצוע שלנו מעדכן אותנו בכל שלב כיצד מתקדם התהליך ומציג בפנינו דוחות.

חשוב לזכור שעבודה נכונה דורשת תקופת הקמה מסוימת שנעה בדרך כלל בין חודש לשלושה חודשים ובמהלכה תוכלו להתחדד על הביטויים והלקוחות הרלוונטיים לכם ביותר. תוצאות מקידום אורגני נצברות ונבנות האחת על השניה לאורך זמן, אל תאבדו תקווה אם בשבועות הראשונים אתם עוד לא שמים לב להבדל – הוא ממש מעבר לפינה.

תנו לי לעזור לכם לבנות נוכחות דיגיטלית מדויקת וייחודית בתהליך אישי ומותאם לצרכי ואופי המותג שלך. אחרי 9 שנים בתחום, זה הזמן שביג׳אווי יעזור גם לך.

ידע הוא כוח.

כאן המקום ליהנות ממידע שימושי שיעזור לכם לעשות סדר בכל ה-do’s and don’ts הדינמיים של הג’ונגל הדיגיטלי, שמשתנה כל הזמן. הבלוג מלא במידע שימושי שהכינו לכם המומחים שלנו, קחו אותו

קידום אתרי וורדפרס

בעלי אתר וורדפרס כזה או אחר? אצלנו בבונובו, תוכלו ליהנות ממגוון רחב של שירותים מקצועיים המיועדים למטרות קידום אתרי וורדפרס בדרך היעילה, המהירה והנכונה ביותר.

קראו עוד

גוגל אנליטיקס 4 – המדריך המלא שיעשה לכם סדר.

בחודש אוקטובר 2020, חברת גוגל הכריזה באופן רשמי על השקת גוגל אנליטיקס 4 – הגרסה החדשה והמשופרת של יוניברסל אנליטיקס. גרסה זו מבוססת על מערכת App + Web property אותה חשפה גוגל באמצע שנת 2019, והיא משלבת בתוכה מגוון רחב של הרחבות ושיפורים בהשוואה לגרסה הקודמת. החל מיולי 2023, הגרסא ה"ישנה" של גוגל אנליטיקס (היוניברסל) תרד מהאוויר וגוגל אנליטיקס 4 יהיה ברירת המחדל. אז על מנת להבין מהם השיפורים והיכולות של גוגל אנליטיקס דור 4, "נצלול" לרגע למושגי יסוד בסיסיים וננסה להבין מה זה גוגל אנליטיקס בכלל.

קראו עוד

כל מה שצריך לדעת על On-site SEO ו-Off-site SEO

בעולם השיווק הדיגיטלי, SEO הוא הנשק הסודי שלך להצלחה באינטרנט. זוהי האומנות של אופטימיזציה של תוכן האינטרנט שלך כך שיוצג בגאון בתוצאות החיפוש ויכה הדים בדיוק איפה שהקהל שלך נמצא. אם נצלול לעומקה של תורת ה-SEO נמצא שכל אלמנט באתר שלנו, ממילות מפתח ועד חווית משתמש, מכילים את המפתח להעלאת ביצועי האתר שלך, וכדאי לנו להתעסק, להעמיק ולהחכים בתחום.

קראו עוד
מחקר מילות מפתח

מחקר מילות מפתח: המדריך המקיף למחקר מילות מפתח

בעוד ש-SEO מוצג לעתים קרובות כרשת מורכבת של פעולות טכניות ואלגוריתמים המשתנים ללא הרף, אנחנו כאן כדי לפשט זאת. במאמר זה ננווט במבוך של קידום מילות המפתח, ובסופו של דבר לא רק תהיה לכם הבנה ברורה של הנושא אלא גם ידע מעשי כדי לשפר את הנראות של האתר שלכם, ולהתחיל לטפס במדרגות הקידום והדירוג. 

קראו עוד
קישורים חיצוניים

מה זה קישורים חיצוניים (Backlinks) ולמה צריך אותם?

הרשת בנויה מאינספור דפים שמקושרים, לפעמים, אחד לשני ומובילים זה לזה. אבל מה שאנחנו לא תמיד מבינים הוא שהקישורים האלה הם הרבה יותר מסימני דרך, הם כלים שיכולים לסייע לכם לקדם את האתר שלכם בצורה שלא ניתנת לשיעור. איך בדיוק? תנו לנו להסביר לכם. 

קראו עוד
כאן לכל שאלה
היי 👋
אנחנו פה לעזור